Roy Gelderman
Roy Gelderman Foto: Steef Alblas

Roy Gelderman van Auto
Bleeker stelt zich voor

Roy, hoe lang werk je al bij Auto Bleeker??

Inmiddels ben ik elf jaar werkzaam bij de Bleekergroep, nu Auto Bleeker Enschede.

Wat is je functie en waarom heb je voor het autovak gekozen??

Ik draag als salesmanager zorg voor de verkoop, inkoop occasions en nieuwe voertuigen binnen Auto Bleeker Enschede. De Automotive sector kwam begin jaren '90 op mijn pad Het is elke dag weer anders en je ontmoet veel verschillende mensen. Contact met mensen vind ik leuk. Bij verkoop levert dat een relatie op met de klant en krijg je de kans dat het netwerk van de klant ook bij Auto Bleeker Enschede komt voor advies.

Welke auto is het gemakkelijkst te verkopen??

De auto die de klant op internet al heeft samengesteld of heeft uitgekozen, is makkelijk te verkopen. Je hoeft tegenwoordig niet meer zo heel veel te doen, omdat de klant reeds zijn vooronderzoek heeft gedaan.

Wat is voor de autokoper doorgaans het belangrijkst: het exterieur, het interieur of het vermogen??

Het hele pakket is belangrijk, want de klant wil graag een auto met zoveel mogelijk opties.

Hoe houd je je vakkennis op peil??

Door gerichte cursussen te volgen, vakbladen te lezen en televisieprogramma's blijf ik binnen mijn vakgebied scherp. De autobranche is in de afgelopen jaren veel veranderd.

Wat merk je hier zelf van??

Door de komst van internet weten mensen al veel van de auto voordat ze bij Auto Bleeker Enschede de showroom binnenstappen. Klanten zijn helaas niet meer merkgetrouw, waardoor ze niet meer elke twee jaar hun auto inruilen. Ze houden hun auto nu veel langer. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de auto-industrie. Klanten zijn ook mondiger geworden en durven meer te onderhandelen. Wel maakt de toegenomen kennis bij klanten het makkelijker om hen goed te adviseren.

Welke technische voorziening zou volgens jou standaard op alle auto's moeten zitten??

Airco is een belangrijk aspect van de auto en is eigenlijk niet meer weg te denken in de huidige tijd. Vooral in het huidige jaargetijde, met de koude dagen, is de airco belangrijk om vocht en condens op de ramen te verwijderen. Tijdens de zomerdagen houdt het je natuurlijk fris en fruitig achter het stuur…wel zo veilig.

In wat voor een merk en type auto rijd je zelf??

Op het moment rijd ik in een Audi A6 Avant.

Wat is je droomauto??

Een Maserati Ghibli zou wel passen…