Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

NVON-lezing: Hoe gevaarlijk is de processierups?

Nivon dinsdagmiddaglezing, dinsdag, 29 november: Dhr. Wim Lengton. Hoe gevaarlijk is de processierups? Zaal open vanaf 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur.

In het eerste deel van de lezing voor de pauze worden de dagvlinders behandeld. Door middel van een Power Point presentatie vertelt Wim o.a. over de cyclus van ei tot vlinder en ook over de bouw van de rups en de vlinder. Rupsen eten bladeren van planten, maar planten kunnen zich verdedigen tegen de vraat van rupsen. Van de vijf dagvlinderfamilies zullen dia's worden getoond.

Na de pauze zal de lezing gaan over nachtvlinders en het vangen van de vlinders met behulp van licht en stroop, het zogenaamde smeren. Verschillende nachtvlinderfamilies zoals o.a. de pijlstaarten de uiltjes en de beervlinders worden behandeld. Hoe herken je nachtvlinders? Wat zijn micro's of motten? Zijn de rupsen van deze nachtvlinders gevaarlijk, zoals de processierups?

"Iedereen is welkom." NIVON-centrum, Dotterbloemstraat 120 (achter de flat, bij halte bus 6) Entree voor leden € 2,- per keer. Voor niet-leden € 4,- per keer. Koffie en thee inbegrepen. Meer informatie nodig, kijk op www.nivon-enschede.nl of mail naar info@nivon-enschede.nl

Aanvullende informatie over het Nivon.

Het NIVON is een sociaal-culturele vereniging in Nederland met 100 afdelingen en ruim 17.500 leden.
Ongeveer tweemaal per maand op de dinsdagmiddag zijn er in de grote zaal van het NIVON-centrum Enschede aan de Dotterbloemstraat 120 te Enschede lezingen en presentaties over natuur en cultuur, waaronder historische locaties in de regio of reis verslagen over de hele wereld. Wij hebben sprekers over maatschappelijke onderwerpen. Zij nemen ons mee in alledaagse problematiek en gaan daarover met ons de discussie aan. Amateurhistorici en globetrotters komen hun verhalen vertellen. Uiteraard met beeldmateriaal, veel foto's en prenten. Schrijvers en politici zetten ons aan het denken. Je hoeft geen NIVON-lid te zijn. Iedereen is van harte welkom bij alle bijeenkomsten, ook om vrijblijvend te eens te komen.
Zie verder voor informatie onze landelijke website www.nivon.nl of de lokale www.nivon-enschede.nl.