Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Nieuwe woonzorgbestemming voor stadsvilla

De prachtige stadsvilla aan de Hogelandsingel 21 in Enschede krijgt een nieuwe bestemming. Stepping Stones Home & Care realiseert hier als nieuwe huurder een kleinschalige woonzorgvoorziening met 24 appartementen voor zorgbehoevende ouderen.

Deze zorgvilla is de eerste in zijn soort in Enschede en wordt de elfde zorgvilla van Stepping Stones Home & Care. Naar verwachting zal de zorgvilla eind 2017 officieel haar deuren openen.

De toekomstige zorgvilla aan de Hogelandsingel is de eerste locatie van Stepping Stones Home & Care in de regio Twente. Zorgbehoevende ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen, vinden hier straks een stijlvolle woonomgeving met kwalitatief hoogstaande zorg. Stepping Stones Home & Care richt zich op ouderen met een complexe zorgvraag op het gebied van onder andere geheugenproblemen of somatische aandoeningen. De organisatie is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie.

De villa, die dateert uit 1928, ligt in het zuidoostelijk deel van het centrum van Enschede, tussen twee stadsparken in, het Blijdensteinpark en het Wooldrikspark. Beide parken waren voorheen landgoederen in bezit van textielfamilies, respectievelijk de familie Blijdenstein en Ter Kuil. Enschede was vanaf de 19de eeuw een belangrijk centrum in de textielindustrie. Veel historische gebouwen en stadsvilla's herinneren nog aan die tijd. De ligging van de toekomstige zorgvilla is ideaal voor ouderen die in de nabijheid van het groen willen wonen, maar toch ook voorzieningen binnen handbereik willen hebben.