The Grand East
The Grand East Foto: Steef Alblas

Grootste Popronde
van Enschede ooit

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 40 steden aan. Enschede maakte onlangs haar programma bekend. Vele op dit moment op doorbreken staande bands komen op vrijdag 18 november naar het centrum van Enschede om één of twee keer op te treden, waaronder The Grand East, Radio Eliza, NNENN, The Royal Engineers, Pitou, 45Acid Babies, Thijs Boontjes en Storksky.

Bijzonder dit jaar is dat deze editie de grootste Enschedese Popronde ooit wordt met maar liefst 19 deelnemende locaties en 30 optredens. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook een kledingwinkel (479Vintage), boekhandel (Broekhuis), (Kaj's) guitarstore, gameshop (Comicasa) en platenzaak (Planet of Sound) als Poprondepodia.

Tijdens de Popronde Enschede vinden voor de officiële start van het programma 's middags een aantal previews plaats. De aftrap is om 15.30 uur bij Boekhandel Broekhuis. Na de vijf previews start om 20.30 uur het programma van Popronde Enschede met NNENN in het Vestzaktheater. Vanaf 00.15 uur is Atak de plek waar de afterparty losbarst met DJ Dwars en friends en wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Op het Atak-podium staan door 3FM Serious Talent geselecteerde bands. Concordia is tijdens deze editie het 3voor12-podium, waar bands spelen die door Nederlands grootste popplatform 3voor12 worden gezien als hét opkomende talent. Het podium van de Atak-studios mag zich OOR-podium noemen, met door het muziektijdschrift OOR aangedragen talenten. Never Mind The Hype, het platform voor 'Everything heavy, alternative & deviant', draagt meerdere bands aan die op verschillende podia spelen.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2016 en het programma op www.popronde.nl.

The Grand East