Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Lezing over Telemann

In de serie Luisterrijk van de Muziekbank Overijssel verzorgt Ben Coelman op zaterdag 19 november van 13.30 - 14.30 uur de lezing 'Lust und Fleiß kann Wege finden' in Café de Pijpenla van de Openbare Bibliotheek Enschede. De lezing gaat over de 'onbekende' componist Georg Philipp Telemann.

Georg Philipp Telemann was in zijn eigen tijd samen met Georg Friedrich Handel de bekendste componist van heel Europa. Met de herontdekking van Bach in de negentiende eeuw verbleekte zijn roem en werd hij gezien als een veelschrijver die vooral eenvoudige muziek per strekkende meter had afgeleverd. Tijd voor een rehabilitatie van een componist die niet alleen heel vlijtig was, maar die in zijn lange carrière altijd voorop liep in de muzikale mode. Ben Coelman laat u graag kennismaken met de verrassende veelzijdigheid van Telemann.

Ben Coelman is sinds 1997 verbonden aan de Nederlandse Reisopera te Enschede als manager bureaudramaturgie en educatie. Naast zijn werkzaamheden aldaar is hij ook actief als adviseur op het gebied van klassieke muziek voor theaters. Hij verzorgt verder jaarlijks vele interviews met kunstenaars, voorbeschouwingen, nagesprekken, concertinleidingen en cursussen op het gebied van opera en eigentijds muziektheater voor diverse theaters en uiteenlopende gezelschappen in heel Nederland.