Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Gedenken in het stiltecentrum van MST

Medisch Spectrum Twente (MST) zet alles op alles om de kwaliteit van het leven en de gezondheid van mensen te verbeteren. Ondanks die inzet hebben in het afgelopen jaar veel mensen in MST afscheid moeten nemen van een geliefde, familielid, vriend of patiënt. De geestelijke zorg van MST biedt iedereen de gelegenheid om deze mensen te gedenken tijdens de gedenkweek die nog tot en met zondag 6 november duurt.

Het is een week om dierbaren te gedenken, maar ook een week voor nabestaanden en voor zorgverleners van het ziekenhuis om troost en bemoediging te vinden. In het nieuwe MST is een kapel / stiltecentrum gerealiseerd. Het bestaat uit een voorgalerij die toegang geeft tot het eigenlijke stiltecentrum en tot een kleine kapel. Daar bevinden zich een doopvont / waterbekken met stromend water en een beeld waar kaarsjes kunnen worden gebrand. Het stiltecentrum biedt de patiënt en bezoeker de gelegenheid om gevoelens een plaats te geven. Het is een ruimte waar meditaties, concerten voor kamermuziek en de wekelijkse viering op zondag plaatshebben. De kunstwerken in de kapel / het stiltecentrum zijn gemaakt door Twentse kunstenaars. Het stiltecentrum is 24 uur per dag geopend en voor iedereen toegankelijk.

Tijdens de gedenkweek wordt aanwezigen de mogelijkheid geboden om een kaarsje aan te steken of een steen onder het beeld in de kapel te leggen. De stenen met de namen zullen het komende jaar aan de voet van het beeld blijven liggen. Op werkdagen zal dagelijks om 12.00 uur een kort moment van bezinning en gedenken plaatsvinden. U vindt de kapel / het stiltecentrum van MST op de begane grond (route HO2).

Afbeelding