Foto: Edwin Deen
Foto: Edwin Deen Foto: Steef Alblas

Familievoorstelling Sissi voor de
laatste keer in De Kleine Willem

De tour van Sissi loopt op zijn einde. De rockende en hilarische 8+ familievoorstelling van Theater Sonnevanck speelt voor de laatste keer op 6 november in De Kleine Willem in Enschede. Speciaal voor deze voorstelling is er voor aanvang een Mini TheaterAtelier, waarin bezoekers een echte hofdans kunnen leren en een eigen originele kroon kunnen maken.

'Sissi' is een humoristische familievoorstelling over torenhoge verwachtingen en diepe teleurstellingen. Over dwingende moeders, mislukte kinderen, jaloezie en onverwachte vriendschap. Maar vooral over worden wie je zelf wilt zijn. Sissi en Néné zijn twee zusjes van rijke komaf. Néné is de oudste en wordt klaargestoomd om te trouwen met de jonge keizer Franz Jozef. Maar die valt tot verbijstering van iedereen als een blok voor de woeste en onaangepaste Sissi. Met spetterende punkmuziek geïnspireerd op de Neue Deutsche Welle en losjes gebaseerd op de wereldberoemde levensgeschiedenis van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk. 'Een rockend verzet tegen een sociaal keurslijf,' aldus de Volkskrant.

Sissi wordt op 6 november om 14:30 uur opgevoerd in De Kleine Willem (Langestraat 45, Enschede). De entreeprijs bedraagt € 9,50 voor volwassenen en € 7,50 voor jongeren (tot en met 18 jaar). De voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Voorafgaand aan de voorstelling kun je knutselen en je laten schminken.

Foto: Edwin Deen