Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zilverfestival in binnenstad van Enschede

Op zondag 30 oktober wordt voor de tweede keer een Culturele Zondag gehouden in het teken van actieve 55-plussers. Diverse culturele activiteiten staan centraal, waaronder muzikale families bij Jazzpodium de Tor, Textielbeat bands bij Eetcafé CP, een Brei & HaakCafé op de Oude Markt en Pop Secret talenten die zich laten inspireren door iconen van vroeger.

Muzikale vaders en hun kroost, muzikale boers en muzikale vrienden staan op het podium bij De Tor. De aan de weg timmerende muzikant Dann Thomas treedt voor het eerst op samen met zijn broer en vader en de bekende saxofonist Bennie Waanders heeft zijn zoon en dochter uitgenodigd. Nederlandse en Engelse evergreens zijn de specialiteit van de Gema's, bestaande uit de Enschedese tweelingbroers Geert en Machiel Nijenhuis.

De Textielbeat karavaan strijkt tijdens de Culturele Zondag neer in Eetcafé CP. De muziek wordt verzorgd door Beppie Kamphuis trio, Centurions en Indeeds. Midden op de Oude Markt staat het Brei & HaakCafé. Hier mag iedereen komen breien en haken of leren handwerken. Ook kun je oude wol of truien afleveren. Wie zin heeft mag meebreien aan warme sjaals voor de houten herten die tijden de feestdagen bij het stadhuis staan.

Pop Secret is een muzikale talentenjacht van Twente, georganiseerd door poppodium Atak en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De Pop Secret finalisten brengen in De Beiaard een ode aan popiconen van vroeger. Dat doen ze aan de hand van een pop-art schilderij van kunstenares Cajo. De talenten die optreden zijn February Moon, Het RIJK en Lisa Nora.

De Culturele Zondag is van 13.00 tot 17.00 uur. Alle optredens zijn gratis te bezoeken. Voor de workshops wordt soms een kleine bijdrage gevraagd. Het volledige programma van de Culturele Zondag staat op www.culturelezondagenschede.nl.

Afbeelding