Miracle en Julius Wevers
Miracle en Julius Wevers Foto: Steef Alblas

Sloperij Twente: van milieuvriendelijk
slopen tot verkoop auto-onderdelen

Sloperij Twente Auto Recycling bestaat sinds 1996 en recyclet op milieuvriendelijke wijze 800 auto's per jaar. Op afspraak staan aan de Kanaalstraat 135-A in Enschede 600 auto's klaar voor onderdelen. Verder kunnen klanten ook bij Sloperij Twente Auto Recycling terecht voor reparatie en APK.

Wie zijn auto wil laten slopen, kan terecht bij Sloperij Twente Auto Recycling, dat RDW-erkend en tevens ARN- en SGS-gecertificeerd is. Bij het zien van een auto wordt een prijsindicatie gemaakt voor de klant. Is de klant akkoord, dan wordt het overeengekomen bedrag uitbetaald en wordt er een RDW-vrijwaring gemaakt, waarmee de klant de verzekering kan opzeggen. Hierna gaat de auto de werkplaats in en wordt deze vloeistofvrij gemaakt. Alle vloeistoffen zoals olie, koelvloeistof, benzine/diesel en remvloeistof worden verwijderd.

Vervolgens voltrekt zich het proces van auto tot wrak. De auto's worden in veel gevallen compleet naar achter gezet, waarna klanten eventueel op traditionele wijze met hun eigen gereedschap de onderdelen kunnen demonteren en kunnen afrekenen. Wanneer er niet genoeg meer van de auto over is gebleven of er een overschot van een bepaald merk of type is, dan wordt de auto weer op de brug gezet om de motor en eventuele onderdelen te demonteren. Hierna wordt het autowrak platgedrukt en op de stapel gelegd. Eens in de zoveel tijd wordt de stapel autowrakken opgehaald door een ander bedrijf waar de wrakken de shredder in gaan.

Vanwege het 20-jarig jubileum van Sloperij Twente Auto Recycling is er onlangs een nieuwe 'directie' geïnstalleerd (zie foto). Miracle (9) en Julius (6) Wevers hebben inmiddels bij elkaar al 15 jaar ervaring. Voor meer informatie bent u welkom bij Sloperij Twente Auto Recycling aan de Kanaalstraat 135-A in Enschede.