Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Liefst 3.500 witte kartonnetjes
vullen de ruimte bij Concordia

Ruim een maand werkte kunstenaar Peter Vink aan zijn locatiekunstwerk bij Concordia in Enschede. Hij startte op 20 september met een lege ruimte en vulde deze met 3.500 witte kartonnetjes. Op zaterdag 29 oktober kan iedereen het eindresultaat van de expositie met de naam Expositieruimte 1 bewonderen.

De installatie van Peter Vink is geïnspireerd door en speciaal gemaakt voor Expositieruimte 1; een oud gedeelte van het Concordia-pand aan de Langestraat, met lange smalle kamers en hoge plafonds. Het werk benadrukt een deel van de ruimte dat vaak over het hoofd wordt gezien. Vink begon op 20 september en vulde de ruimte met 3.500 witte kartonnetjes van 42,5 x 7 centimeter. Nu, ruim een maand en vele werkuren later, is het eindresultaat van dit proces te zien.

De opening is op zaterdag 29 oktober om 15.30 uur bij Concordia aan de Langestraat 56. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek is het site-specific werk én de ruimte te bewonderen. De installatie Expositieruimte 1 is te zien tot en met 20 november 2016.
De entree is gratis. Een vrije gift wordt zeer gewaardeerd.

Peter Vink [De Bilt, 1974] studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij heeft internationaal tentoongesteld en verschillende kunstopdrachten in de openbare ruimte gerealiseerd. Recentelijk maakte hij in opdracht van DordtYart een site-specific sculptuur van handgegoten glas, die ingaat op het rivierenland van Dordrecht.