Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Wie maakt mooiste
landschapskiekje?

Het werk van dé fotografe op het gebied van het Nederlandse landschap, Saskia Boelsums, is vanaf 10 december bij Concordia in Enschede te zien. Concordia vroeg de beeldend kunstenares om voor deze expositie een serie foto's te maken van Enschede en omgeving en koppelt daar tevens een wedstrijd aan voor het publiek.

Enschedeërs worden uitgenodigd om een foto in te sturen van het buitengebied of van de stad, want ook dat is een landschap. Enschedeërs kijken anders naar de eigen stad en omgeving dan de in Emmen woonachtige Saskia Boelsums. Inwoners hebben hun vaste mooie, fijne plekjes in de stad en daarbuiten. De één fietst graag door het Buurserzand en een ander wandelt liever door de binnenstad. Saskia Boelsums en Concordia dagen de inwoners van de stad uit om hun mooiste (stads)landschapsfoto van Enschede te delen.

Uit alle inzendingen kiest een jury de beste zes foto's. De makers van deze foto's krijgen een masterclass van Saskia Boelsums. De winnende foto wordt professioneel afgedrukt en getoond bij Concordia tijdens de expositie. De opdracht is om een landschapsfoto van Enschede of omgeving te maken. Dit kan zowel een natuur- als een stadslandschapsfoto zijn. Graag digitaal aanleveren in JPG-formaat, minimaal 2 Mb en maximaal 7 Mb; minimaal 3000 px voor de langste zijde.

Insturen kan tot 7 november 2016 via doemee@concordia.nl. Analoge foto's kunnen, voorzien van de persoonsgegevens, worden ingeleverd bij de balie van Concordia aan de Langestraat 56. Winnaars krijgen uiterlijk 14 november 2016 bericht. De foto's moeten voldoen aan genoemde kwaliteit. Enschedeërs van alle leeftijden zijn welkom om deel te nemen.

De expositie van Saskia Boelsums opent op 10 december 2016 en is te zien tot en met 5 februari 2017 bij Concordia aan de Langestraat 56. De expositie is gratis te bezoeken; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.