Afbeelding
Foto: Steef Alblas

'De koning sterft' is absurd drama

'De koning sterft' is een voorstelling van Eugène lonesco, dat op 28, 29 en 30 oktober wordt gespeeld in het Vestzaktheater door Enschede's Vrije Toneel. Het is een absurd drama dat zich afspeelt in een goddeloze wereld waarin de mens ronddoolt zonder zin of doel.

De koning krijgt te horen dat zijn regeerperiode bijna ten einde is en zal sterven. Zijn koninkrijk en onderdanen zullen samen met hem ten onder gaan. 'Hij is zo dol op feesten. Alle mensen weten. En ze doen alsof ze niet weten. Ze weten en vergeten. Hij is de koning. Hij mag niet vergeten. Je kunt niet vechten tegen het noodlot, tegen natuurlijke erosie. De tijd is in zijn hand gesmolten. Het was een heleboel opwinding over niets, nietwaar?'

'De koning sterft' wordt gespeeld door Denise de Jong van Lier, Gerben Westerhof, Joyce Karreman, Rein Pasveer, Helgard Jung en Joost ter Haar. De regie is van Mareen Hoek en de techniek is in handen van Eugène Maatje. De aanvang van de voorstelling is op vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober om 20.00 uur en op zondag 30 oktober om 15.00 uur. De entree bedraagt € 10,-. Het Vestzaktheater (www.hetvestzaktheater.nl; 053-4301887) is gevestigd aan de Walstraat 35 in Enschede.