Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Cursus midwinterhoornblazen
voor starters en gevorderden

Op zaterdag 29 oktober wordt er door ViVace Creatief met Cultuur weer gestart met de cursus Midwinterhoornblazen. Dit jaar is er naast de starterscursus ook een cursus voor gevorderden.

De starterscursus omvat zes lessen van anderhalf uur; de gevorderdencursus omvat vier lessen van één uur. Ook dit jaar staat de cursus onder de bezielende leiding van vijfvoudig Nederlands Kampioen Midwinterhoornblazen Edwin Steggink. Op 3 december is de laatste cursusdag en op 4 december wordt de cursus afgesloten met het traditionele afblaasexamen.

Naast het bespelen van de midwinterhoorn krijgen de deelnemers inzicht in de geschiedenis, gebruiken en tradities van het instrument en er wordt getoond hoe de midwinterhoorn wordt gemaakt. Op één van de cursusdagen komt er een 'Happendokter' voorbij die de 'Hap' van elke cursist helemaal op maat maakt. Op zondag 4 december wordt de starters- en gevorderdencursus afgesloten met het spelen van de traditionele 'Oale Roop'. Kandidaten die hiervoor slagen, ontvangen een certificaat. De starterscursus kost € 87,50 euro per persoon; de deelname aan de gevorderdencursus bedraagt € 50,- per persoon. Er is plaats voor dertig deelnemers.

ViVace biedt ook workshops midwinterhoornblazen aan voor gezelschappen, familiefeestjes, teambuilding, buurten of verenigingen. De workshop duurt anderhalf uur en bestaat uit twee componenten: 1. een interessante presentatie over onder andere de geschiedenis en de gebruiken van de midwinterhoorn; 2. uitleg over en het bespelen van de midwinterhoorn. Aansluitend krijgt iedereen de gelegenheid het een keer te proberen. Meer informatie over alle cursussen en workshops van ViVace Creatief met Cultuur: 053-4346666 / info@vivace.nl.