Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Maak het verschil door
een maatje te worden

Ieder mens heeft behoefte aan contact, gezelligheid en zo nu en dan een helpende hand. Niet iedereen heeft iemand in de buurt die daarvoor kan zorgen. Het Platform 'Maatjes Enschede' van M-Pact (samenvoeging van Vrijwilligers053 en Volksuniversiteit Enschede) gaat daar verandering in brengen.

M-Pact is een organisatie gespecialiseerd in vrijwillige inzet, educatie en participatie. Maatjescontact is een duurzaam contact, niet eenmalig. Bij een maatje staan menselijke kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij de waarde van het persoonlijk contact voorop staat. Denk bijvoorbeeld aan samen koffie drinken, een praatje maken, hulp bij het invullen van papieren, een klusje in en om het huis of een keer een museum of theater bezoeken.

Wil je het verschil maken voor een ander? Heb je affiniteit met mensen en wil je iemands leven en dat van jezelf verrijken? Meld je dan aan op www.m-pact.nl of neem contact op via 053-4323304 / info@m-pact.nl.