Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Stil Verlangen in Artisto

Of het nu de romantisch-impressionistische schilderijen van de Bornerbroekse kunstenares Miny Wigger-Eijsink zijn of de fijnschilderwerken van de Bergense kunstenaar Herbert Immer Willems: de expositie 'Stil Verlangen' bij galerie Artisto in Losser ademt een en al verlangen.

Verlangen naar veiligheid en geborgenheid, maar ook verlangen naar het buitenleven, naar onbezorgde zomers vol zonneschijn. Het 'thuisgevoel' spreekt misschien nog het meest uit de kleurrijke dorpjes met hun gestyleerde huizen, torentjes en bomen, die het werk van Willems domineren. De liefde voor het buitenleven komt daarentegen tot uitdrukking in de uitbundige dierenportretten, strandtaferelen en afbeeldingen van mijmerende vrouwen van de hand van Miny Wigger.

Hoewel beide kunstenaars een duidelijk romantische inslag tonen, vormt hun werkwijze juist een groot contrast. Waar Willems zijn dorpjes en landschappen nauwgezet weergeeft in de fijnschildertechniek, werkt Wigger juist met een grove, losse toets. Het werk van beide kunstenaars wordt op de expositie aangevuld met beelden van de Nijmeegse beeldhouwer Harrie Willems. In zijn bronzen, die zich op de scheidslijn tussen figuratie en abstractie bewegen, geeft Willems uitdrukking aan de energieën die hij in de vrije natuur ervaart. De expositie is tot en met eind januari te zien in galerie Artisto aan het Martinusplein 14 in Losser, geopend op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding