Foto: Jesper Janse
Foto: Jesper Janse Foto: Steef Alblas

Tweede deel van tentoonstelling
'100 jaar Grafiek' te zien in Tetem

In Tetem (Stroinksbleekweg 16, Enschede) is tijdens de Maand van de Grafiek het tweede deel te zien van de tentoonstelling '100 jaar Grafiek' uit de privécollectie Wilploo. De expositie wordt op zaterdag 22 oktober om 15:00 uur geopend door mevrouw drs. Ank Bijleveld-Schouten (Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel). De tentoonstelling is daarna tot en met 20 november te zien.

'Het vervaardigen van grafiek - ets, kopergravure, hout- en linosnede, boek- en sjabloondruk, lithografie, zeefdruk, computerprint - is een gespecialiseerde discipline, die hoge eisen stelt aan beeldende kunstenaars. Met veelal wonderschone resultaten', aldus de privéverzamelaar van collectie Wilploo.

In vervolg op de gelijknamige tentoonstelling, die in oktober 2013 plaatsvond in Tetem, wordt nu grafiek getoond uit overwegend de naoorlogse periode, gecombineerd met enkele oudere werken, waaronder een unieke kleine ets van Jan Toorop voorzien van een door hem handgeschreven opdracht. Er is ook werk te zien van onder anderen Horst Antes (geïnspireerd door gedichten van Cesare Pavese), Serge Vandercam, Cees Andriessen, Arno Kramer, Frans Baake, Rudi Bastiaans en Merlijne Marell. '100 jaar Grafiek uit een particuliere collectie II' maakt deel uit van de Maand van de Grafiek, een landelijke manifestatie en reeks exposities van hedendaagse en traditionele grafiek. Kijk voor een overzicht van alle locaties op www.maandvandegrafiek.nl.

Foto: Jesper Janse