Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst van Enschede
Deze week: Aydin Atto

Wat maak jij?

Schilderijen, tekeningen en schetsen.

Wat maakt jouw werk speciaal?

Met de schilderijen die ik maak, probeer ik altijd een verhaal te vertellen. Momenteel ben ik bezig met een serie schilderijen die in het teken staan van de Aramese genocide in 1915. Vorig jaar is het exact 100 jaar geleden dat deze genocide plaatsvond en ik heb toen speciaal voor een expositie ter nagedachtenis van de slachtoffers van deze genocide een schilderij gemaakt.

Waar kunnen we jouw kunst zien?

Vanaf 1 tot 31 oktober is er een expositie 'De verborgen parel - Het Aramese erfgoed' in de bieb van Hengelo. Tijdens de opening van de tentoonstelling was ook de officiële onthulling van mijn nieuwe schilderij.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?

Onder andere Salvador Dali, Pablo Picasso en Banksy, een Britse kunstenaar. Ik vind het heel knap hoe hij met één beeld zoveel kan zeggen en je aan het denken zet.

Wat betekent Enschede voor jou?

Enschede is de stad waar ik ben opgegroeid. Ik heb in het buitenland gewoond en gewerkt in prachtige steden en toch heeft Enschede zo z'n charme. En qua kunst en cultuur is er de laatste jaren veel geïnvesteerd. Voor inspiratie hoef ik dus niet ver te zoeken.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede.

Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/