Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Gerard Ekdom signeert
soundbook bij Broekhuis

Op zaterdagmiddag 15 oktober (van 14.00 - 15.30 uur) verwelkomt Boekhandel Broekhuis met trots Gerard Ekdom in haar Enschedese vestiging aan de Marktstraat 12. De populaire Radio DJ presenteert zijn zojuist verschenen 'Hidden Treasures', een meer dan 200 pagina's tellend soundbook van zijn favoriete pophits. Hiermee behoedt Ekdom muzikale pareltjes voor de vergetelheid. Tijdens zijn bezoek zal Gerard Ekdom zijn favoriete nummers bespreken en boeken signeren. De toegang is gratis.

In Hidden Treasures neemt de populaire diskjockey van NPO Radio 2 de muziekliefhebber aan de hand van tachtig vergeten liedjes mee op een muzikale roadtrip door de popgeschiedenis. Hidden Treasures is een uitgave van muziekmaatschappij Universal Music, in samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Gerard is een echte muzieknerd en vertelt steevast heel gepassioneerd over zijn favoriete artiesten, bands en nummers. Vooral de vergeten hits houden hem bezig en hij heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt ze te behoeden voor de vergetelheid. Dagelijks zijn zulke hits te horen in zijn programma Ekdom In De Ochtend. In het soundbook Hidden Treasures, dat voorzien is van vier cd's, neemt Gerard je mee langs tachtig van deze vergeten liedjes, waaronder veel grote hits van bekende namen zoals Fleetwood Mac, Michael Jackson, Simply Red en Mike & The Mechanics. Daarnaast staan er een aantal verrassingen op, waaronder enkele songs die zelfs nooit eerder op cd verschenen.

Voor de muziekliefhebber is Hidden Treasures dan ook een feest van herkenning, waarbij je het ene na het andere pareltje (her)ontdekt. Gerard wil ons echter niet alleen verrassen met de bijzondere tracklist, maar ook – en met name – met de verhalen áchter deze liedjes en welke rol ze gespeeld hebben in zijn eigen leven. Hidden Treasures staat vol leuke radioverhalen en grappige anekdotes uit zijn privéleven en leest weg als een spannend jongensboek, inclusief een geweldige soundtrack. In het boek leer je Gerard, ook wel bekend als 'Dokter Pop', kennen vanaf het moment dat hij als klein jochie z'n eerste singletje koopt tot aan de gedreven radiomaker die hij vandaag de dag is.

Afbeelding
Afbeelding