Foto: Martin Waalboer
Foto: Martin Waalboer Foto: Steef Alblas

Kindereditie tijdens jubileum Repair Café

In de week van 17 tot en met 23 oktober is het de internationale Repair Café-week. Wereldwijd staan dan vrijwilligers klaar om kapotte spullen van consumenten te repareren. In Enschede openen de Repair Cafés die week op verschillende tijden hun deuren speciaal voor kinderen en hun ouders of verzorgers.

Iedereen met kapotte kinderspullen is volgende week van harte welkom in een van de Kinder Repair Cafés. De vrijwilligers zijn vooral goed in het repareren van fietsen, elektrisch speelgoed en bestuurbare auto's. Maar ze doen evengoed hun best om een knuffel die zijn oren heeft verloren, te 'genezen'.

Met de Internationale Repair Café-week wordt gevierd dat het Repair Café zeven jaar bestaat. Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de allereerste repareerbijeenkomst onder de naam Repair Café. Hiermee wilde ze aantonen dat het zonde is om kapotte spullen weg te gooien en dat repareren vaker mogelijk is dan veel mensen denken. Bovendien is het leuk en wordt hiermee verspilling voorkomen. Intussen zijn er meer dan 1200 Repair Cafés verspreid over 27 landen.

Op maandag 17 oktober vindt er van 14.00 - 16.00 uur een Repair Café plaats in de Huiskamer van Mekkelholt. Op dinsdag 18 oktober is Clubgebouw Avanti in Glanerbrug van 14.00 - 16.00 uur de locatie van het Repair Café. Op woensdag 19 oktober (13.00- 15.30 uur) kunnen mensen met hun kapotte spullen terecht bij De Zuiderspeeltuin, terwijl Het Stroinkshuis op zaterdag 22 oktober (10.00 - 12.30 uur) dienst doet als Repair Café. Meer informatie over het Repair Café-netwerk vindt u op de website www.repaircafe.org. Als u meer informatie wilt over de vier Repair Café's in Enschede dan kunt u contact opnemen via repaircafe83@gmail.com.