(foto Harry Broeze)
(foto Harry Broeze) Foto: Richard Thannhauser

Twentse derby onbeslist

Toen zondag de kruitdampen in het Polman Stadion waren opgetrokken konden zowel Heracles als FC Twente wel leven met het gelijke spel, die de uitkomst was van de vermakelijke Twentse derby: 1-1.

Strijd was er volop, maar kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Maar vanaf de 40ste minuut was er ineens vuurwerk. Een vrije trap van Enes Ünal kwam in de muur tegen de hand van Mike te Wierik, waarna arbiter Danny Makkelie naar de stip wees. Mateusz Klich benutte het buitenkansje: 0-1. Twee minuten later was het raak aan de andere kant: Samuel Armenteros kopte fraai raak uit een afgemeten voorzet van Brandley Kuwas.
Na rust had Heracles de overhand, maar ook nu bleven grote kansen uit. Invaller Fredrik Jensen (Twente) had in de slotfase nog de 2-1 op de schoen, maar zijn dropkick eindigde buiten de palen.
De trainers konden wel leven met het gelijke spel. 'Als ik naar de hele wedstrijd kijk, denk ik dat de puntendeling terecht is', zei René Hake, trainer van FC Twente. 'We begonnen goed in de eerste helft. We hadden veel de bal, combineerden gemakkelijk en waren veel in de eindfase. Maar in de eindfase kwamen we niet toe aan beslissende momenten om de trekker over te halen. In de tweede helft was er een ander wedstrijdbeeld, met een agressiever Heracles dat veel tweede ballen oppikte en ons wat terugdrong op de eigen helft.'
John Stegeman kon ver meegaan met de analyse van zijn collega. 'Ik vind wel dat wij meer kansen hebben gecreëerd deze wedstrijd', aldus de trainer van Heracles. 'Als je puur kijkt naar de eindfase, moeten we vaker scoren. Maar dat doen we niet, we waren vandaag niet effectief genoeg. Dat is iets waar we met zijn allen heel hard aan moeten werken. In de tweede helft zijn we hartstochtelijk op zoek gegaan naar een tweede doelpunt en hadden we onszelf moeten belonen. Ik wil mijn verdediging echt roemen en vooral ook Joey Pelupessy. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en ik heb echt van hem genoten.'