Afbeelding

Stefan Thesker: 'Een
verdiend gelijkspel'

FC Twente kwam zondagmiddag in Almelo niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles. Mateusz Klich scoorde in de 40ste minuut zijn eerste doelpunt voor FC Twente vanaf de penaltystip. Nog geen drie minuten later zorgde Samuel Armenteros voor de 1-1, wat tevens de eindstand was.

Aanvoerder Stefan Thesker was na afloop realistisch over het gelijke spel in Almelo. 'Denk dat het gelijkspel verdiend is. Heracles heeft het goed gedaan', analyseerde de captain na afloop. 'Ze lieten ons de eerste helft in balbezit. We waren daar te slordig mee. Zo konden ze counteren en kwamen ze beter in de wedstrijd. Bijna uit het niets maken we de 1-0. Vlak daarna maken we een fout en maken ze de 1-1. Een verdiende gelijkmaker.' Over wat er beter moet bij zijn ploeg: 'Dat is moeilijk zo kort na afloop van de wedstrijd te zeggen, maar ik denk dat we vandaag voorin niet de goede keuzes maakten. We waren te lang aan de bal, gingen te veel naar binnen. Al met al denk ik dat een gelijkspel verdiend is.'