Foto: Annabel Jeuring
Foto: Annabel Jeuring Foto: Steef Alblas

Op stap met de boswachter

Nieuwsgierig naar wat een boswachter de hele dag doet? Dat ontdekken kinderen op woensdag 12 oktober tijdens de kindermiddag 'Op stap met de boswachter'. De middag wordt georganiseerd door Landschap Overijssel en is op Hof Espelo (bezoekerscentrum Het Koetshuis).

Waarom heeft een boswachter altijd groene kleren aan? Waar let hij op als hij in het bos is en wat heeft hij allemaal mee? De beste manier om daar achter te komen, is door mee te gaan met een echte boswachter. En tijdens de kindermiddag gebeurt dat ook. Kinderen gaan met de boswachter het bos in. Zo ontdekken ze wat hij doet in het bos. Onderweg vertelt hij waar hij op let en waarom het werk van een boswachter belangrijk is. Leuk en leerzaam. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

De middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur en is vooral leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vooraf aanmelden is noodzakelijk via www.landschapoverijssel.nl of 0529-401731. De bijdrage is € 2,50 per kind (ter plekke contant te voldoen). Na je aanmelding krijg je exacte informatie over de starttijd en in welke groep het kind is ingedeeld.