Afbeelding
Foto: Steef Alblas

'Vertel het me niet' in Vestzaktheater

'Vertel het me niet' is een intiem, doch spetterend muzikaal avontuur van zangeres Ine van Geel en gitarist John van der Veer. De teksten zijn van Annie M.G. Schmidt, de muziek is goeddeels gecomponeerd door Harry Bannink. De tekst en muziek komen niet van het bekende kinderrepertoire, maar zijn geschreven voor volwassenen en voor een groot deel afkomstig van de musical 'Heerlijk duurt het langst'.

De passie voor Bannink en zijn tijdgenoten klinkt door in de zeer gevarieerde gitaararrangementen van John van der Veer, van intiem en ingetogen - op het puntje van de stoel - tot flamboyant, uitbundig en uiterst virtuoos. De gekte van Ine van Geel op het podium maakt iedere tekst van Annie M.G. Schmidt tot een persoonlijk verhaal: vaak teder en ontroerend, maar ook vilein en vlijmscherp, met vuurrode oortjes.

Op zondag 9 oktober (aanvang 15:00 uur) wordt 'Vertel het me niet' opgevoerd in het Vestzaktheater (Walstraat 35, Enschede). De entree bedraagt € 8,50. John van der Veer heeft eerder opgetreden in het Vestzaktheater, in een duo met de virtuoze Britse flamencogitarist John Fillmore.