Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Concours voor muziekkorpsen in Diekmanhal

Op zaterdag 8 oktober organiseert de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM) in samenwerking met Drum- en Marchingband Enschede (DMBE) een concours voor drumfanfares, showkorpsen en slagwerkgroepen. Het concours wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in de Diekmanhal te Enschede.

Er doen vijftien verenigingen mee aan het concours. Zes van deze verenigingen komen uit in de vierde en derde divisie van de jeugd, zes deelnemende korpsen in de tweede en eerste divisie en drie korpsen in de showklasse. Een vakjury zal de verenigingen beoordelen op muzikaliteit en marsvaardigheden. De deelnemende korpsen in de jeugd treden op tussen 10.00 en 11.45 uur, de showkorpsen tussen 12.30 en 13.10 uur en de korpsen in de tweede en eerste divisie tussen 14.15 en 16.00 uur. Naast enkele korpsen uit Twente doen er ook korpsen uit andere delen van Nederland mee. De entree is € 5,- (inclusief programmaboekje). Voor jeugdigen onder de 12 jaar bedraagt de entree € 2,50.

DMBE is medeorganisator van dit evenement. Het is één van de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het eerste lustrum van DMBE. Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot secretaris Marcel van Dijk (info@dmbe.nl of 06-44116632).