Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Jubileumconcert 'De Oude Droom'
zaterdag in het Bonhoeffer College

De zangeressen Rita en Wendy uit Vorden zingen vijf jaar samen. 'Wij willen mensen raken en amuseren met mooie liedjes'. Meestal met z'n tweeën begeleid op piano of met orkestband. Maar vanwege het jubileum pakken ze groter uit. Samen met de Koninklijke Enschedese Burgerharmonie geven ze op zaterdag 8 oktober een jubileumconcert: 'De Oude Droom'.

'De Oude Droom' van Paul van Vliet is het titellied van dit concert: 'Dan neemt hij je mee; Langs wegen van liefde. Tot hoog in de bergen; Naar toppen van kracht. En dáár zal dan blijken; Dat je vérder kunt kijken. En hóger kunt reiken; Dan je óóit had gedacht!' Geïnspireerd door 'De Oude Droom' wordt een gevarieerde avond verzorgd in het Bonhoeffer College (Van der Waalslaan, Enschede). Een avond met een verhaal, een gedachte die door het hele programma meandert. Daarvoor is een special guest uitgenodigd: verhalenverteller en troubadour Gery Groot Zwaaftink. Beroemd in Gelderland en verre omstreken om zijn prachtige verhalen en zijn innemende manier van vertellen. Deels samen, deels alleen worden muziek, zang en verhalen gebracht over liefde en vriendschap, hoop en idealen. Onder andere Ramses Shaffy, Brigitte Kaandorp, John Miles, Jules de Corte en Herman van Veen zullen de revue passeren.

De zaal opent om 19:30 uur, het concert begint om 20:00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 10,- via www.kebh.nl/reserveren, aan de deur kosten ze € 12,50 (inclusief een kopje koffie of thee vooraf).