Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst van Enschede
Deze week: Annelien Dam

Wat maak jij?

Ik maak grafiek en vooral sjabloondrukken. Hierbij snijd of zaag ik vormen uit karton of hout, die ik inrol met drukinkt en onder een pers of met de hand afdruk.

Wat maakt jouw werk speciaal?

Bij grafiek wordt vaak aan werk in oplage gedacht. Ik doe dat niet, mijn sjabloondrukken zijn unieke exemplaren. Ik ben als het ware aan het schilderen met sjablonen, inktrollers en drukinkt.

Waar kunnen we jouw kunst zien?

In oktober (2016) is de Maand van de Grafiek. Mijn werk is dan onder andere te zien bij Galerie Broekhuis in Enschede en Zaal Zuid in Hengelo. Mijn portfolio is te bekijken op mijn website www.anneliendam.com. Op Instagram (@anneliendam) post ik veel en geef ik ook een kijkje in mijn werkproces.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?

Edvard Munch. Naast schilderijen heeft hij ook prachtige grafiek gemaakt. De technieken die hij gebruikt, inspireren mij om nieuwe dingen uit te proberen.

Wat betekent Enschede voor jou?

Ik heb gestudeerd aan de AKI Kunstacademie. Tegenwoordig heb ik mijn atelier in Het Robson aan de Blekerstraat. Dat is een fijne plek om te werken omdat hier meerdere kunstenaars een werkplek hebben.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede.

Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/