Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Is Enschede de slimste?

De gemeente Enschede staat op 3 oktober in de finale van de verkiezing tot slimste binnenstad van Nederland. In de categorie Slimste Project staan in de finale 'Burgermeetnetwerk voor luchtkwaliteit en geluid', het Enschedese project '8ting – begeleiding naar werk' en 'sociale interactie bij kinderen'.

De verkiezing richt zich op binnensteden die het beste plan hebben om nieuwe communicatiemiddelen en technologieën in te zetten voor het veraangenamen van het verblijf in de binnenstad. Meer aandacht vragen voor de mogelijkheden uit de digitale revolutie bij stedelijke ontwikkeling. Dat is het doel van de verkiezing slimste (binnen)stad van Nederland 2016. Dit jaar ligt de nadruk op de menselijke kant van de smart city en op de kennisuitwisseling gebaseerd op inzicht door data. Onder de noemer smart cities worden door de gemeente Enschede al veel projecten uitgevoerd. Wethouder Eerenberg is dan ook zeer verheugd dat Enschede finalist is voor deze Smart Cities award. 'We denken continu na hoe we met data onze binnenstad leefbaarder en aantrekkelijker kunnen maken. Ook zijn we constant bezig met het ontwikkelen van (nog) slimmere oplossingen voor onze digitale dienstverlening.'

Het project in de finale is 'Digitale benadering arbeidsmarkt voor een betere match'. Met dit project biedt de gemeente Enschede een online omgeving en een ondersteunde app, waarmee werkzoekenden informatie op maat krijgen met behulp van targeting & profiling technieken. Ze kunnen programma's doorlopen en schouderklopjes en duwtjes in de rug krijgen. Daarnaast biedt de app werkcoaches de mogelijkheid om op basis van real-time overzichten interventies te plannen en deze, waar gewenst, automatisch uit te laten voeren.

Tot en met 2 oktober kan via www.slimstebinnenstad.nl door middel van een like gestemd worden op het Enschedese project 'Digitale benadering arbeidsmarkt voor een betere match (8ting)'. Op 3 oktober worden tijdens een informatief programma over smart cities de winnaars van deze tweede verkiezing van de slimste (binnen)stad van Nederland bekend gemaakt.