Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Ingrid's Keuken: voor goed en lekker eten

Gewoon… goed en lekker eten. Dat is voor de medewerkers van Ingrid's Keuken (Vleermuissstraat 59, Hengelo) heel gewoon. Zo'n zeven jaar geleden begon Ingrid zich af te vragen waarom zoveel kant-en-klaar-maaltijden niet echt lekker zijn. Nou, dat antwoord was snel gevonden; veel te zout, chemische toevoegingen en de goedkope ingrediënten maken dat deze maaltijden niet zo geweldig zijn. Soms echt slecht. Dat moest veel beter kunnen.

Aan de slag dus. Allerlei spullen van de groothandels laten komen en proeven. Wat viel dat tegen. Gehaktballen die een zure achtergrondsmaak hebben, aardappelen die veel te hard zijn en ga zo maar door. Veel van dit testvoedsel verdween gelijk in de otto. Dit gaat dus niet werken zo. Maar hoe moet het dan wel? Het antwoord was weer verbluffend simpel: weg met die kant-en-klare rommel. Zelf gehaktballen draaien, een goede groenteleverancier zoeken die verse producten levert. En dan de maaltijdcomponenten zelf maken op de ouderwetse manier.

En dan de bereiding. Potten, pannen, braadsledes. Gewoon ouderwets koken, bakken en braden. En het resultaat is dat je zo wél lekkere en goede maaltijden krijgt. Nu nog zorgen voor voldoende lekkere recepten en zorgen voor een afwisselend assortiment. Iedere week nieuwe maaltijden op het menu en zorgen dat er veel te kiezen is. Ja echt; helemaal zelf kiezen hoe je de maaltijden wil hebben! Ook de bezorging van de maaltijden is onder de loep genomen. Warm aanleveren is geen optie. Warme maaltijden aan huis zijn vaker lauw dan warm. Koud aanleveren heeft duidelijke voordelen. Zoals de vrijheid om te bepalen wanneer je op de dag warm wil eten. Zo is het begonnen. En nu, na zeven jaar proberen, vallen, opstaan, leren, ontwikkelen en behoorlijk investeren, is het allemaal gelukt: een tevreden klantenbestand en een gloednieuwe keuken van bijna honderd vierkante meter. 'Gewoon… goed en lekker eten' is de slogan van Ingrid's Keuken. En dat is precies wat er gebeurt. Ouderwetse stamppotten, soepen, aardappelen met groente en vlees. De traditionele Hollandse pot. Maar ook Italiaanse, Indische en Chinese gerechten. En het assortiment wordt steeds verder uitgebreid.