Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

En de finalisten voor
Pop Secret 2016 zijn…

Afgelopen weekend vonden de voorrondes van Pop Secret plaats. Het was een spannende strijd maar de volgende acts mogen het tegen elkaar opnemen in de finale op 12 november in Atak: February Moon (Magnifiek Melancholiek), Het RIJK (Gitaar Geweld), Lisa Nora (Typische Tokkelaars), Aufglauft (Anders Alternatief) en RUV (Wildcard, publieksstem).

De jury, bestaande uit Sander Guis (alleen tijdens de eerste voorronde), Alex Freise (alleen tijdens de tweede voorronde), Collin Vaneker en Evert Hoven, hebben op 16 en 17 september uit de verschillende categorieën bepaald wie er door mocht naar de finale. February Moon werd door de jury als beste verkozen in de categorie Magnifiek Melancholiek. De jury ziet veel potentie binnen het genre voor deze band. Het RIJK was volgens de jury een 'lekkere rebelse band' die ook als zodanig positief eruit sprong in de categorie Gitaar Geweld. Lisa Nora zette een mooie, intieme en sterke show neer, waarmee zij de concurrentie achter zich liet in de categorie Typische Tokkelaars. Aufglauft, uit de categorie Anders Alternatief, overtuigde de jury door plezier, kwaliteit en eigenzinnigheid op het podium. Gitaar Geweld band RUV had het publiek op haar hand en plaatste zichzelf met een wildcard voor de finale.

De finalisten treden op 12 november op in de Grolsch Zaal van Atak, maar zullen voor die tijd nog de mogelijkheid tot coaching krijgen. Ze gaan bezig met de feedback uit de juryrapporten om het maximale te kunnen geven op 12 november. De winnaar gaat ervandoor met een waardecheque ter waarde van 1.000 euro. De bestemming van het bedrag kan de band of act zelf uitkiezen. Voorwaarde is dat het bijdraagt aan de ontwikkeling en versterking van de muzikale carrière. Pop Secret is de jaarlijkse muzikale zoektocht naar poptalent uit Twente en een samenwerking tussen Atak en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Inmiddels vindt dit jaar alweer de vierde editie plaats. Winnaars van de voorgaande edities waren Tim van Doorn, Lotta Rasva en Jeangu Macrooy.