Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Rockende Sissi terug in theater

Op 25 september (15:00 uur) gaat de nieuwe tour van Sissi van start in Theater Sonnevanck (Walstraat 2, Enschede). De 8+ familievoorstelling, een groot succes in 2014, is gebaseerd op het beroemde levensverhaal van de Keizerin van Oostenrijk, beter bekend als Sissi. Iedereen kent haar verhaal van de films die ieder jaar met Kerst op tv komen, maar was haar leven wel zoals voorgespiegeld?

In de hilarische en rockende familievoorstelling van Theater Sonnevanck is alles anders dan de films. Franz Jozef, de jonge Keizer van Oostenrijk, is door zijn tiger-mom Sophie gedwongen op de troon gezet en hoort dat hij moet trouwen met Néné. Tot verbijstering van iedereen valt de Keizer als een blok voor haar woeste en onaangepaste zus Sissi. Een voorstelling over dwingende moeders en mislukte kinderen, jaloezie en onvoorwaardelijke vriendschap. En bovenal, over worden wie je zelf wilt zijn. Met spetterende punkmuziek geïnspireerd op de Neue Deutsche Welle uit de jaren '80.

De voorstelling is geregisseerd door Marije Gubbels. Zij regisseerde eerder bij Theater Sonnevanck de voorstellingen 'Tijl Uilenspiegel' (bekroond met een Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie 2014) en 'Een engel met vieze voeten' (2012).

Voor de herneming is dezelfde geweldige cast aangetrokken. Sissi wordt gespeeld door Elise Schaap, onder andere bekend van de film 'Ja, ik wil!' (2015) en de drama-komedieserie 'Familie Kruys' (2016), uitgezonden op RTL4. Rop Verheijen speelt Franz Jozef en Ludovica. Verheijen is bekend van zijn rol van Kirk in 'Familie Kruys' en was afgelopen seizoen deelnemer in 'Wie is de mol?'. Ilse Warringa speelt Néné en Sophie, de moeder van Franz Jozef. Ilse Warringa is bekend van haar rollen in 'Toren C' en 'Het Klokhuis'.

Afbeelding