Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Ray Cooper bij Folkclub Twente

Op vrijdag 23 september treedt de Engelsman Ray Cooper op bij Folkclub Twente. Ray Cooper is een zanger, liedjesschrijver en multi-instrumentalist en maakte deel uit van de Engelse folkrock groep Oysterband.

Met Oysterband toerde Ray door meer dan 27 landen en gaf er 19 albums mee uit. In 2012 won de groep drie prijzen tijdens de BBC Radio 2 Folk Awards: de beste groep, het beste album en het beste traditionele lied. Ray's eerste solo album 'Tales of Love, War & Death by Hanging' kwam in 2010 uit en bevatte hoofdzakelijk zelf geschreven liedjes waarvoor hij de inspiratie in Zweden en Schotland vond. In 2014 kwam zijn tweede album 'Palace of Tears' uit. Op het toneel begeleidt Ray zichzelf op cello, gitaar, harmonica en soms op piano en rondt het geheel af met verhalen die als achtergrond dienden voor zijn liedjes.

Het optreden van Ray Cooper bij Folkclub Twente vindt op vrijdag 23 september plaats bij Theater De Buren (Beckumerstraat 2, Boekelo). Reserveren kan via de website www.folkclub.nl, per email (folkclub@dds.nl) of telefonisch (06-53873390).