Roy Meijer legt een judotechniek uit aan de jeugd van SJO. (foto: Marco Verveld)
Roy Meijer legt een judotechniek uit aan de jeugd van SJO. (foto: Marco Verveld) Foto: Richard Thannhauser

Clinics judoka Roy Meijer nieuwe dojo

Afgelopen zaterdag was het feest bij Stichting Judosport Oost (SJO) tijdens de opening van de nieuwe dojo in de Twentehallen. De judoschool vierde deze dag het 25-jarig bestaan en had ter gelegenheid hiervan een actief programma in elkaar gezet.

Tijdens het ochtendprogramma was het de beurt aan de judoka's tot en met 12 jaar; het middagprogramma was georganiseerd voor de oudere judoka's. In de middag deden circa 100 kinderen fanatiek mee aan de sponsorloop. Met rode hoofden werd het zomerse weer getrotseerd en liepen ze vol overgave hun rondjes. Op de parkeerplaats van de Twentehallen konden de energieke judoka's stormbanen en springkussens bestormen. Maar het hoogtepunt van de dag waren de Judoclinics en Meet & Greet van niemand minder dan topjudoka Roy Meyer, als zevende geëindigd in de klasse boven 100 kilogram tijdens de Olympische Spelen in Rio.

Tijdens het ochtendblok gaf deze sportieve judoka spelenderwijs training aan de jongste jeugd. Op de mat keken de jonge judoka's vol ontzag naar deze reus in judopak met het logo van Rio nog op zijn rug. Toen de clinic eenmaal begon, bleek hij niet alleen heel goed te kunnen judoën, maar bovendien ook een geweldige trainer te zijn. Roy wist door zijn enthousiasme de grote groep jonge judoka's eenvoudig te bespelen en toen hij ook nog eens een heleboel slimme trucjes onthulde, smulden de kids uit zijn hand. Mede door alle handtekeningen op T-shirts, banden en pakken zullen ze deze clinic niet snel vergeten. Tijdens het middagprogramma gaf Roy een hele interessante en leerzame clinic aan de oudere judoka's. Hij leerde ze enkele nieuwe technieken en deelde zijn ervaringen met de talentvolle judoka's van SJO.

Ter ere van het 25-jarig bestaan ontving het bestuur een ingelijst nieuw logo van de judoka's, die tijdens het judokamp samen met ontwerpster Miranda Smit door de judoka's gemaakt werd. Dit prachtige, persoonlijke cadeau zal een mooi plekje krijgen bij de ingang van de nieuwe dojo. In de avonduren was voor de vrijwilligers van de judoclub, die de afgelopen maanden erg veel werk verzet hebben, een gezellige feestavond georganiseerd in de Twentehallen.