Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

'Snoepen uit de natuur' op Hof Espelo

Lekker en gezond snoepen uit de natuur? Tijdens de excursie 'Snoepen uit de natuur' vertelt de natuurgids je welke planten en vruchten uit de natuur eetbaar zijn en welke niet. De excursie start om 13.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. De middag is ook leuk en leerzaam voor kinderen. Aanmelden is niet nodig.

In de natuur valt veel lekkers te ontdekken. Bramen, bosbessen, vlierbessen en nootjes, maar ook duizendblad, brandnetel en paardenbloemen zijn eetbaar en heel gezond. Ieder seizoen valt er wel wat te snoepen uit de natuur. Sommige planten hebben ook een geneeskrachtige werking. Echter, niet alle planten zijn eetbaar. Tijdens de wandeling met de natuurgids leer je welke planten en vruchten wel eetbaar zijn en welke niet. Bovendien gaat de gids in op hoe je verantwoord kunt plukken. Zo laat je genoeg achter voor bijvoorbeeld de overwintering van vogels en eekhoorns.

Praktische informatie
De excursie 'Snoepen uit de natuur' is zondag 18 september. Aanmelden is niet nodig. Bijdrage voor de activiteit is € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen. Graag vooraf contant voldoen. De excursie is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel. Vergeet je niet je ledenpas mee te nemen? Startlocatie is bezoekerscentrum Het Koetshuis, deze is open van 11.00 tot 17.00 uur. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.
Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur&landschap in de hele provincie Overijssel met oog voor mens, plant en dier. In de 54 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van EZ, Provincie Overijssel, sponsoren en donateurs en de inzet van talloze vrijwilligers.