Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Heemtuindag in het
Abraham Ledeboerpark

Proef oude appelrassen, kom te weten hoe je eigen appelboom heet of knutsel een vliegtuig van een dennenappel of een sprookjesdier van de vruchtjes van de haagbeuk. Het kan op zondag 18 september van 13:00 - 16:30 uur tijdens de Heemtuindag in het Abraham Ledeboerpark.

De heemtuin begint alweer prachtige herfstkleuren te vertonen en er zijn massa's bessen en andere vruchten te vinden. Een leuke omgeving voor een gezellige heemtuinmiddag, die in het teken van vruchten en zaden staat. Op het grasveld midden in de heemtuin staan diverse kraampjes met producten en informatie van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid). Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: er is koffie, thee en diverse hapjes en drankjes, waarvan sommige zijn bereid met wilde bessen. Kom ook de jam van wilde bessen proeven!

Kinderen kunnen een vliegtuigje, bootje of diertje knutselen van natuurlijke materialen onder leiding van IVN-ers. Wie honger krijgt, kan appeltjes en broodjes bakken boven open vuur. Bovendien zal er een kweker van oude appel- en perenrassen aanwezig zijn. Hij zal zijn eigen appels in diverse ouderwetse smaken verkopen en ook pompoenen. Omdat hij veel oude fruitrassen kent, kunt u eigen vruchten waarvan u de naam niet weet meenemen en laten zien.

De hoofdingang van het Abraham Ledeboerpark is te vinden aan de Hengelosestraat in Enschede. De entree is gratis. Voor verdere informatie: H. van Dorp (tel. 053-4780392).