Foto: Natalia Jordanova
Foto: Natalia Jordanova Foto: Richard Thannhauser

Tetem vernieuwt huisstijl, website en logo

Vorige week is de geheel vernieuwde website van Tetem online gegaan. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden van de kunstinstelling op Roombeek Cultuurpark werd het nieuwe logo en de bijpassende huisstijl op creatieve wijze onthuld.

Niet alleen de website en huisstijl van Tetem hebben een metamorfose ondergaan, ook inhoudelijk is er het nodige veranderd. De samenwerking met Rijksmuseum Twenthe en TwentseWelle kreeg het afgelopen jaar vorm en inhoud in Roombeek Cultuurpark Educatie (RCE). Meer dan 50.000 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs volgden in het schooljaar 2015-2016 een culturele workshop of activiteit via RCE. Het programma is geïnspireerd door mediakunst en actuele tentoonstellingen en richt zich op het leggen van verbindingen tussen kunst, erfgoed, cultuur en onderwijs.

Tetem gaat de komende jaren vooral inzetten op spraakmakende en kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen, waarin mediakunst als vanouds centraal staat. Vanaf 2017 zullen tentoonstellingen en events geprogrammeerd gaan worden binnen twee nieuw opgezette programmalijnen: 'Living together with strangers' en 'Driving Technology'. Tentoonstellingen en andere verdiepende elementen zoals talkshows, performances, lezingen, films, werkateliers en workshops vormen tezamen één geheel binnen de programmalijn en zorgen voor context en betekenisgeving.

Ook zal Tetem haar lokale verantwoordelijkheid richting kunstenaars op een andere wijze gaan invullen. Vanaf 2017 zal Tetem middels een tweejarig professionaliseringstraject actief gaan bijdragen aan talentontwikkeling en bewustwording van kunstenaars uit de regio. Door kunstenaars kansen te bieden wil de organisatie talent aan de regio verbinden. Kunstenaars die meedoen aan het begeleidingstraject worden hiervoor geselecteerd aan de hand van een vooraf vastgestelde procedure van aanname. Elementen in de procedure zijn onder andere artistieke kwaliteit, visie op talentontwikkeling en financiële zelfstandigheid.

Momenteel zijn in Tetem te zien: Gogbot Tribute to Remko Scha (tot en met 18 september) en Special Treats Streets Special (sinds vandaag). Vanaf 25 september is Observatories of the Self te bekijken in Tetem.