Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Voorrondes Pop Secret
in De Kleine Willem

Maak op 16 en 17 september (aanvang 20:30 uur) kennis met Twents poptalent tijdens de voorrondes van Pop Secret 2016, dé muzikale talentenjacht van Enschede en omstreken. Bestemd voor bands en acts van niveau die een stap verder willen in hun muzikale carrière.

In het voorjaar en de zomer zijn de scouts op pad geweest om hen te selecteren, nu presenteren zij zich in De Kleine Willem (Langestraat 45, Enschede). Een professionele jury kiest elke avond twee finalisten. Zij strijden op 12 november in de grote zaal van Poppodium Atak om de hoofdprijs. De laatste finalist wordt bepaald door de aanwezige bezoekers. De winnaar ontvangt een waardecheque ter waarde van 1.000 euro. De bestemming van dit bedrag mag de band of act zelf uitkiezen. Voorwaarde is dat het bijdraagt aan de ontwikkeling en versterking van de muzikale carrière. Voorbeelden hiervan zijn een album-release in Atak, het aanschaffen van duurzame materialen of het inkopen van shows op grote festivals.

Pop Secret is een samenwerkingsproject tussen het Wilminktheater, Muziekcentrum Enschede en Poppodium Atak. De voorrondes zijn gratis toegankelijk. Kaartjes voor de finale kosten 5 euro. Inmiddels vindt dit jaar alweer de vierde editie plaats. Winnaars van de voorgaande edities waren Tim van Doorn, Lotta Rasva en Jeangu Macrooy.

De jury voor de voorrondes van 16 en 17 september bestaat uit Sander Guis (juryvoorzitter), Collin Vaneker en Evert Hoven. Sander Guis heeft in het verleden bij 3FM en NPO Radio 2 gewerkt als DJ. Tegenwoordig is hij actief met zijn eigen audio-productiebedrijf Guis Producties en hij is te horen op KX Radio met zijn radioprogramma Guis! Collin Vaneker is één van de organisatoren van festival Fields of Joy. Evert Hoven is als muziekliefhebber en organisator 24/7 bezig met kansen creëren voor jong talent. Hij doet dit onder de noemer The Bake Shop.