Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Tweede Walk of Peace zondag in Enschede

Aanstaande zondag (18 september) vindt in Enschede de tweede Walk of Peace plaats.

De wandeling, georganiseerd door vredesbeweging PAX, de Raad van Kerken en Enschede voor Vrede, voert langs een aantal betekenisvolle plekken met als doel de deelnemende wandelaars met elkaar te verbinden voor vrede. De route voert onder meer langs de St. Jacobuskerk, de Syrisch-Orthodoxe kerk, het oorlogsmonument in het Volkspark en de moskee op de Tromplaan. De Walk of Peace werd vorig jaar voor het eerst in Den Haag gehouden en trok ruim 500 deelnemers. Het is de officiƫle opening van de Vredesweek 2016 (van 17 tot en met 25 september).
Met de Walk of Peace beogen PAX, de Raad van Kerken en Enschede voor Vrede om deelnemers van verschillende afkomst, religie en overtuiging met elkaar te verbinden. Als begin van vrede zoals iedereen die ook graag voor de wereld wil. Door middel van symbolische handelingen, zoals het plaatsen van een Jacobsschelp en het meewerken aan een kunstwerk voor de vluchtelingenopvang, leggen de deelnemers in kleine gebaren de relatie met grote thema's van oorlog en vrede.
In grote lijnen loopt de route vanaf Woongemeenschap de Wonne via de Grote Markt en de St. Jacobskerk, de Syrisch-Orthodoxe kerk en de Matzefabriek Hollandia naar het Volkspark en terug via de Hogeschool Saxion naar het Muziekcentrum. Daar is een ontmoetingsmarkt te bezoeken en vindt de afsluiting plaats. De routebeschrijving wordt aan het begin van de wandeling aan alle deelnemers uitgedeeld.
De Walk of Peace wordt op 18 september tussen 13.00 en 15.00 uur gehouden. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van 7,50 euro per persoon. De organisatie zorgt voor een lunch, toepasselijke hapjes en activiteiten tijdens de wandeling. Inschrijven kan op www.walkofpeace.net.