Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Ride for the Roses in Twente
levert maar liefst € 585.000,-
op voor onderzoek AML

Zevenduizend deelnemers fietsten zondag tijdens Ride for the Roses maar liefst € 585.000 op. Dat maakte de trotse organisatie na afloop bekend op de voormalige vliegbasis Twenthe, de start- en finishlocatie.

De deelnemers konden kiezen uit diverse afstanden. De langste tocht, 100 kilometer, werd gereden door maar liefst 4500 sportievelingen. Zij vormden samen het grootste wielerpeloton ter wereld. De overige 2500 sportievelingen kozen voor een afstand van 25 of 50 kilometer. Nieuw programmaonderdeel was een drietal mountainbiketochten van 35, 50 en 70 kilometer. Aan de start verscheen een groot aantal prominenten. Ride-ambassadeurs Frits Barend, Hennie Kuiper, Theo de Rooij, Tom Veelers en Dennis Wilt en het Sterrenfietsteam met onder anderen Bob de Jong, Chris Tates, Bas Muijs, Sander Janson en Mathieu Hermans namen deel. Professor Ruud Delwel nam ook deel. Zijn onderzoek naar de ernstige leukemievariant AML wordt gefinancierd met de opbrengst van deze editie.

De organisatie verliep nagenoeg vlekkeloos. Alleen in het begin van de toertocht kwam een aantal deelnemers aan de korte afstand per abuis terecht op het parkoers van de 100 kilometer. Dat werd echter snel rechtgezet. De bonte stoet door Twente (toerrijders, mountainbikers, maar ook gezinnen op een normaal rijwiel) trok veel bekijks. En uiteraard kregen alle deelnemers aan het einde een roos.