Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst van Enschede - Deze week: Cajo

Wat maak jij?
Ik maak voornamelijk schilderijen en beelden.

Wat maakt jou werk speciaal?
Ik schilder vaak met acrylverf en werk met acrylkit, pailletten, kraaltjes, netjes, zand en andere materialen. Ook maak ik dotpaint schilderijen. Ik heb een cursus dotpainting gevolgd van een pater die bij de Aboriginals heeft gewoond en gewerkt. Dit sprak me erg aan. Sinds die tijd verwerk ik die techniek in verschillende schilderijen. Ik schilder ook portretten,dieren enz. Ook spirituele schilderijen spreken me erg aan.

Waar kunnen we jou kunst zien?
Mijn eerstvolgende expositieloopt nu en is te zien tot 30 oktober bij de Vleeschhouwerij Velveweg 54 in Enschede. Ook heb ik een verouderde website www.cajolkunst.nl

Welke bekende kunstenaar bewonder jij en waarom?
Antoni Gaudi. Die man maakte prachtige bouwwerken en mozaïeken. Zijn gebruik van vooral de materialen zoals oude cava flessen spreekt me erg aan. Zijn enorme geduld om zulke prachtige werken te maken is iets wat ik zelf enorm bewonder.

Wat betekent Enschede voor jou?
Enschede is super voor alle soorten kunstenaars. Een zoon is muzikant Dann Thomas. Jordy speelt toneel bij de Verstrooiers en op Culturele Zondag Enschede kunnen we ons werk allemaal laten zien. Waar kan dat anders dan hier in Enschede?

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede. Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/