Vlnr: Johan Roetenberg, Joop Hassink en Ron Naafs (foto: Niels Bouwhuis / Hallo Losser)
Vlnr: Johan Roetenberg, Joop Hassink en Ron Naafs (foto: Niels Bouwhuis / Hallo Losser) Foto: Steef Alblas

FC Noaber Losser ondersteunt lokale verenigingen

Op 23 september 2016 gaat binnen de gemeente Losser FC Noaber van start.

FC Noaber Losser is een initiatief van een aantal Losserse (sport)verenigingen en culturele instellingen: Stichting MAN, AV Iphitos, IJsclub Losser, KVV Losser, AJC 96, openluchttheater Brilmansdennen, stichting Erve Kraesgenberg, SC Overdinkel, Zwemclub Losser, LTC Losser en SV De Lutte. Daarnaast is ook de gemeente Losser bij dit initiatief betrokken.

FC Noaber Losser wordt vormgegeven naar een voorbeeld vanuit de gemeente Oldenzaal, daar draait FC Noaber al een aantal jaren succesvol in het ondersteunen van sportverenigingen. Binnen de accommodaties van de verschillende deelnemers is er altijd behoefte aan hulp en ondersteuning. Het is helaas ook steeds moeilijker om daarvoor voldoende vrijwilligers te vinden. Op dat punt hebben de verenigingen en instellingen nu de handen ineen geslagen en samen FC Noaber Losser opgericht: onder leiding van een zogenaamde participatie- en beweegcoach wordt door een team van een tiental personen (allen inwoners van Losser en aangewezen op inkomensondersteuning) allerlei hand- en spandiensten verricht. Als participatie- en beweegcoach zijn inmiddels Johan Roetenberg en Ron Naafs aangesteld.
De eerste activiteit van FC Noaber Losser is een informatiebijeenkomst op 23 september. Tijdens deze bijeenkomst presenteert FC Noaber Losser zich aan de genodigden. Inwoners van de gemeente Losser met een bijstandsuitkering krijgen een uitnodiging voor deze bijeenkomst. Naast ondersteuning voor de aangesloten verenigingen en instellingen biedt FC Noaber Losser aan de deelnemers ook één ochtend of middag per week, een sport- en beweegprogramma aan. Onder leiding van Ron Naafs is er naast sport en beweging ook aandacht voor een gezonde actieve leefstijl .