Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Winactie: 50 x 2 vrijkaarten voor
Oktoberfest Twente in Enschede

Wie het hoogtepunt van de Duitse biercultuur een keer live wil meemaken, hoeft dit jaar niet naar onze oosterburen af te reizen. Op 10 september gaat namelijk het eerste écht Duitse Oktoberfest van Oost-Nederland in de Expo Twente-hal in Enschede van start. Alle lezers van Hart van Enschede kunnen nu 50 x 2 gratis kaartjes winnen! De eerste 50 lezers, die onder vermelding van de code 'HvEOT' een e-mail sturen naar info@oktoberfesttwente.nl, krijgen 2 vrijkaarten voor dit geweldige feest! Wees er snel bij, want voordat je het weet zijn ze weg!

O'zapft is!

Net zoals op het originele Oktoberfest in München zal ook in Enschede het feest traditiegetrouw met het aanslaan van het vat en de kreet 'O'zapft is!' beginnen. Hét vat? Nee, de vaten! In Enschede worden namelijk zelfs twee vaten aangeslagen! Het vat van Hofbräu München wordt aangeslagen door Patrick Welman, wethouder van Enschede, en het vat van Grolsch wordt aangeslagen door Wim Vermeulen, de meesterbrouwer van Grolsch. In de feestelijk versierde locatie zullen de feestvierders aan de lange tafels door 'voorbeisnellende', echt Duitse Heidis in Dirndls voorzien worden van een tot de rand toe gevulde 'Mass' bier.

De lekkerste 'bayerische Schmankerls'

Uiteraard mogen op een typisch Oktoberfest ook de typische Beierse lekkernijen niet ontbreken. In het 'Hofbräu Stüberl' worden de lekkerste Brat- en Currywurst geserveerd. Liever een schnitzel of geroosterd speenvarken? Géén probleem; ook dat staat natuurlijk op de menukaart.

Bast Scho - 'boarisch, gmiatli, guad und mehr!'

Voor de kenmerkende, gezellige Oktoberfestsfeer zorgt de typisch Beierse Oktoberfestband 'Bast Scho'. De beste Duitse Schlagers en meezingers, gecombineerd met de leukste feest- en après-ski-muziek, zullen voor een spetterend feest zorgen, een avond om nooit te vergeten!

Kaarten

Kaarten voor het Oktoberfest kosten € 15,90 en zijn te verkrijgen via www.oktoberfesttwente.nl. Voor seizoenkaarthouders van FC Twente geldt een gereduceerde prijs € 12,90. Begin: 17.30 uur; het vat wordt om circa 19.00 uur aangeslagen. Locatie: Expo Twente (Go Planet Parc, Colloseum 70, 7521 PT, Enschede).

Afbeelding
Afbeelding