Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

De Toyota ProAce Compact, die wij meenamen, heeft een inhoud van 4,6 m3 en is dankzij zijn compacte afmetingen dé ideale bestelwagen in stedelijke gebieden.

De Compact biedt ruimte aan drie personen en twee europallets. Met zijn extreem korte draaicirkel van 11,3m uiterst wendbaar Voor de aandrijving kun je kiezen uit een 1.6 of 2.0 liter Euro 6-dieselmotor met vermogens van 95 tot 122pk. Schakelen doe je zelf of gaat automatisch. Wij hadden de 1.6 diesel (115 pk) mee en deze doet zijn werk keurig. De wagen stuurt lekker strak en schakelt voorbeeldig. In het drukke stadsverkeer en in een woonwijk met smalle straten konden we moeiteloos manoeuvreren. De stoelen zitten uitstekend, het bedieningspaneel is heerlijk overzichtelijk en het rijcomfort is dankzij de stabiele wegligging van een hoog niveau. Ook op de snelweg kan de ProAce goed mee. Toyota biedt de ProAce ook aan als Worker. Deze krachtpatser is ideaal voor het wat zwaardere werk, heeft een geremd aanhangwagengewicht tot 2.500 kg en een laadvermogen tot 1.525 kg. De Worker is er in een korte versie (Worker) en een lange versie (Long Worker). Beide zijn leverbaar in drie uitvoeringen met naar wens gesloten achterdeuren, achterdeuren met glas, achterklep of 1 of 2 ´Euro pallet brede´ schuifdeuren.

ProAce Truck

Voor wie een lichte bedrijfswagen met open laadbak zoekt, is er de ProAce Truck . De Truck is voorzien van een enkele cabine met drie zitplaatsen en een grote open laadbak met een laadvermogen van 900 kilo. De ProAce Truck is ook leverbaar met kiepende bak en het maximum aanhangwagengewicht dat de Truck mag trekken, is 2.500 kilo. De PrpAce Truck is de ideale partner voor bijvoorbeeld aannemers en hoveniers. Wie ruimte nodig heeft voor de mensen is er de ProAce Dubbele Cabine,de ideale metgezel voor mkb'ers en zzp'ers. De dubbelcabine is ruim genoeg voor vijf tot zes personen. Verder heeft deze versie een praktische 4,0 m3 laadruimte met veel laadmogelijkheden en mag een aanhanger tot 2.500 kilo worden aangekoppeld. Deze ProAce is niet alleen een werker, maar ook een maatje om met het hele gezin op vakantie te gaan. Alle mogelijke luxe is leverbaar zoals HiFi surround DAB+ audio en navigatie en lederen voorstoelen met massagefunctie!
Door de zuinige Euro 6-dieselmotoren houd je de hand op de knip als het om brandstof gaat. Voor onderhoud geldt hetzelfde: alle modellen hebben een onderhoudsinterval van 2 jaar of 40.000 km, met uitzondering van de variant met 174 pk, hiervoor geldt een interval van 1 jaar of 30.000 km. Toyota levert de ProAce met vijf verschillende motorvarianten, die allemaal voldoen aan de Euro-6 norm. De 1.6 is er met 95 en 115 pk en de 2.0 levert 120, 150 of 180 pk. De meest krachtige versie is er uitsluitend met volautomaat terwijl de 95 pk motor ook leverbaar is met een gerobotiseerde bak. Standaard wordt er een manuele zesbak gemonteerd. Het maximale laadvermogen loopt uiteen van 2.660 tot 3.100 kg. Dit resulteert in netto laadvermogens tussen de 1.129 en 1.522 kg en dat is erg hoog in deze klasse.

Veiligheid

Last but not least: Toyota heeft bij het ontwikkelen van de ProAce de veiligheid een hoge prioriteit gegeven. De fraaie hoge neus van de wagen speelt een belangrijke rol voor voetgangers- en fietsers veiligheid want de motor vult slechts de helft van het compartiment. Bij de Euro-NCAP haalde de ProAce vijf sterren, waarmee deze wagen tot de top in het bedrijfswagensegment hoort. Toyota-dealer Peterman nodigt het bedrijfsleven uit voor een vrijblijvende kennismaking. Voor elke wens heeft Toyota een sterk aanbod op maat. Via Toyota Financial Services wordt Financial Lease aangeboden met een scherp rentetarief van slechts 2,9% met een looptijd tot 60 maanden zonder slottermijn. Met een Operational Lease contract rijdt u al ProAce vanaf € 325,- excl. BTW per maand.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding