Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Toneelstuk The Beauty Queen
of Leenane in Vestzaktheater

Op zaterdag 3 en zondag 4 september voert het Enschede's Vrije Toneel het toneelstuk The Beauty Queen of Leenane op in Het Vestzaktheater (Walstraat 35, Enschede). Het stuk speelt zich af in een vergeten dorp in West Ierland en is een briljante zwarte comedy van de bekroonde Ierse toneelschrijver Martin McDonagh.

Geladen met woeste ironie, absurde humor en een vleugje melodrama gaat het stuk over de boosaardigheid van de mensen die een uitzichtloos leven leiden. Maureen, een oude vrijster van middelbare leeftijd met een geschiedenis van psychische problemen, woont samen met haar oude manipulatieve moeder Mag, waarmee zij een disfunctionele relatie heeft. Een uitnodiging voor een feest geeft Maureen een laatste hoop op een romance en daarmee een ontsnapping naar een nieuw en beter leven. Maar niet als moeder Mag daar iets over te zeggen heeft… Als de hoop van Maureen de grond in geboord wordt, komt er bij haar een lang onderdrukte haat vrij, die leidt tot een verschrikkelijke wraak.

De aanvang van het toneelstuk is op zaterdag om 20.30 uur en op zondag om 15.00 uur. De entree bedraagt € 10,-. Spel: Frouwke Rijnbergen-Hoffman, Marike Vijver, Paul Benneworth en Martijn van Wees. Eindregie: Karine Roldaan. Techniek: Eugène Maatje. Meer info: www.hetvestzaktheater.nl.