Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Drupsteen opent GOGBOT festival

Wegens succes is The Rhythm Painter, het audiovisuele spektakel in Rijksmuseum Twenthe van Jaap Drupsteen, verlengd tot en met 6 november. The Rhythm Painter vormt het hoogtepunt van Drupsteens langdurige zoektocht naar het perfecte samenspel tussen beeld en muziek. Enorme projecties van abstracte grafische beelden pulseren op het ritme van verschillende muziekstromen die gesynchroniseerd zijn op één tempo. Beeld en muziek vloeien zo samen tot één sublieme ervaring.

De hele zomer van 2016 staat Enschede bol van de activiteiten rondom Jaap Drupsteen. Verschillende culturele instellingen sloegen de handen ineen en kwamen tot een divers programma: De zomer van Drupsteen. Zo opent Jaap Drupsteen op 8 september 2016 het GOGBOT festival (http://2016.gogbot.nl/) met een spectaculaire live performance op de Oude Markt in Enschede. Zijn beelden, die live pulseren op de beat, worden geprojecteerd op de Grote Kerk.

Kunstenaar, ontwerper, regisseur, muziekproducer. De veelzijdige Jaap Drupsteen (1942) is opgeleid aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede (nu AKI ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten). Hij werkte als grafisch ontwerper onder meer voor NTS, NOS, VPRO en VARA. Grote bekendheid verwierf hij met het ontwerp van het Nederlandse paspoort en een serie guldenbiljetten voor De Nederlandsche Bank. Rijksmuseum Twenthe is het museum van de verbeelding. Het is de verbeelding die ons kunstwerken schenkt, verhalen vertelt, een verleden creëert, waarden vormt en houvast biedt. Rijksmuseum Twenthe bestudeert, presenteert en stimuleert de menselijke verbeelding, want het is de verbeelding waarmee we vorm en betekenis geven aan onze wereld. Rijksmuseum Twenthe is gevestigd aan de Lasondersingel 129-131 in Enschede.

Afbeelding
Afbeelding