Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunst van Enschede
Deze week: Dini Weterings

Wat maak jij?

Ik maak Artquilts. Iedereen kent wel de traditionele quilts: wandkleden bestaande uit drie lagen waarvan de bovenkant gevormd wordt door talloze kleine lapjes, volgens vaststaande patronen. Ik begin met het spelen met stoffen op een ondergrond. Het ontwerp ontstaat al schuivend en combinerend. Dan maak ik er een tussenlaag en achterkant aan en stik deze lagen met de naaimachine intensief door.

Wat maakt jouw werk speciaal?

Door mooie stoffen en andere materialen te combineren met siergarens, kan ik mijn fantasie de vrije loop laten. Soms krijgt zo'n quilt dan iets sprookjesachtigs.

Waar kunnen we jouw kunst zien?

Op mijn website www.textileandstuff.nl, tijdens het Open Huis bij Schuring Naaimachines aan de Korte Hengelosestraat op 27 augustus. Daar geef ik workshops in artquilten. In december exposeer ik met de Artquiltgroep Textile & Stuff in de bibliotheek in Hengelo.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?

Vincent van Gogh en Claude Monet om hun kleurgebruik.

Wat betekent Enschede voor jou? (als kunstenaar)

Enschede is van origine een textielstad. Tegenwoordig is er veel ruimte voor kunst en cultuur. Ik vind het geweldig om deze elementen met elkaar te verbinden, zeker als het me lukt om andere mensen hiervoor enthousiast te maken.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede.

Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/