Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Zomerfestival Andersom strijkt
weer neer op het Wilminkplein

Zondag 28 augustus wordt het Willem Wilminkplein in Enschede omgetoverd tot een feestelijk plein vol met theater, tentjes, caravans én singer-songwriters. Jong en oud zijn 's middags van 13:00 tot 18:00 uur welkom.

Voor de derde keer strijkt het zomerfestival Andersom neer op het Wilminkplein. Het festival is een initiatief van Kunsten op Straat, het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede in samenwerking met Poppodium Atak en Concordia. Dit zorgt voor een zeer divers programma dat zich niet alleen beperkt tot het Wilminkplein. Zo zijn er ook in het Wilminktheater voorstellingen te zien. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen om achter de schermen van het theater te kijken en er zijn voorstellingen op bijzondere plekken, zoals op het dak en in de keuken. Uniek om op deze plekken intieme theatervoorstellingen te beleven.

Terwijl de kinderen zich vermaken met het bekrijten van een huiskamer of het maken van hoeden van tetrapakken, luisteren de ouders op het terras naar live muziek van singer-songwriters onder het genot van een drankje. Het blijft niet alleen bij kijken en/of luisteren, vele voorstellingen dagen de bezoekers uit om te ontdekken of mee te doen. Het festival is gratis te bezoeken, maar voor een groot aantal voorstellingen wordt een kleine bijdrage gevraagd van één tot drie euro. Kijk voor de programmering en meer informatie op www.festivalandersom.nl.