Foto: Clifton Buitink
Foto: Clifton Buitink Foto: Steef Alblas

Helemaal tot rust komen met
Yoga in 't Bos op Hof Espelo

Echt even helemaal tot rust komen in het bos? Doe dan mee met de proeflessen Yoga in 't Bos op landgoed Hof Espelo. Landschap Overijssel organiseert deze bijzondere yogalessen op vier zondagochtenden in augustus en september. Ervaring is niet nodig en je mag zelf bepalen aan hoeveel lessen je meedoet.

Speciaal voor de proeflessen is een mooi plekje uitgezocht. Middenin de natuur terwijl de vogels hun ochtendconcert geven en in de zon die tussen de bomen doorschijnt. Een betere start van de dag is er niet. De yogales is voor iedereen, met of zonder ervaring. Lizet de Roo is de yogadocent. Tijdens de lessen zal zij naast typische yoga-oefeningen ook oefeningen uit tai chi en body balance aan bod laten komen. Neem het volgende mee: water, een handdoek, een warme deken voor tijdens de ontspanningsoefeningen en een matje als je die hebt. Je kunt ook een mat lenen van de docent. De lessen duren één tot anderhalf uur. Tip: trek makkelijk zittende kleding aan.

Tijdens de viering van het 800 jarig bestaan van landgoed Hof Espelo, in september 2015, organiseerde Lizet voor het eerst een yogales op Hof Espelo. 'De frisse lucht, de natuurgeluiden, de zachte bosgrond onder je voeten, dat maakte deze les heel anders dan de lessen die ik binnen geef. Het smaakte naar meer! Daarom organiseren Landschap Overijssel en ik nu gezamenlijk deze try-outs. We zijn benieuwd of er voldoende belangstelling is om dit structureel aan te gaan bieden. Ook geeft het mij de gelegenheid om de oefeningen goed af te stemmen op de plek. Het zijn dus echte try-outs waarbij we nog ervaring moeten opdoen met bijvoorbeeld de hoeveelheid deelnemers, het type oefeningen en de aanpak bij slecht weer.'

De proeflessen Yoga in 't Bos zijn op zondagochtend 14 en 28 augustus en zondag 11 en 25 september. De lessen starten om 9.30 uur en de bijdrage aan deze activiteit is € 3,- per persoon per les. Vooraf aanmelden is nodig.