Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Eerste namen introductieconcert Enschede bekend

Op donderdag 25 augustus is het weer zover: dan vindt het traditionele Introductieconcert plaats. Tussen 19.30 en 00.30 staat de Oude Markt op zijn kop. Vele duizenden studenten van Saxion en Universiteit Twente verzamelen zich hier om de start van hun studie in Enschede op passende wijze in te luiden. Dit jaar treden Orange Skyline en The Brahms op. Maar hiermee is het programma nog niet compleet. De bekendmaking van de andere twee artiesten die optreden, is op 3 augustus, tijdens een radio-uitzending van TV Enschede FM met de HOI en Kick-In.

Orange Skyline (19.30 uur) trapt deze avond af. Deze Nederlandse indie band is in 2012 opgericht. Ze spelen liedjes met een herkenbare, pakkende sound. In 2015 werden zij bekroond tot 3FM Serious Talent. Later op de avond, vanaf 22.00 uur, is het tijd voor The Brahms. Sinds de bekroning tot 3FM Serious Talent in begin 2015 is het hard gegaan met deze band. In augustus 2015 werd de SENA Performer's Award gewonnen en de tweede single 'Homerun' kwam op de playlist van 3FM. The Brahms zijn meesters in het maken van aanstekelijke, kant-en-klaar pop.
Naast Orange Skyline en The Brahms maken nog twee bekende artiesten hun opwachting. Deze namen worden op 3 augustus bekend gemaakt in een speciale radio-uitzending van TV Enschede FM met de HOI en Kick-In.

Introductie HOI en Kick-In

Het Introductieconcert is een gezamenlijk onderdeel van de introductieperiode van Saxion en Universiteit Twente.
Aankomende studenten van de Universiteit Twente maken kennis met de campus, studeren, de stad Enschede en het studentenleven in Enschede tijdens de Kick-In. Deze vindt plaats van 24 augustus t/m 1 september en heeft als thema 'Start your Engine'.
De Saxion introductieweek voor eerstejaars studenten van Saxion is dit jaar van 22 t/m 26 augustus. Onder de noemer HOI-week maken jongeren deze week kennis met het (uitgaans)aanbod van Enschede.
Als gezamenlijk onderdeel van de introductie wordt het introductieconcert georganiseerd.
Het Introductieconcert wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE), Universiteit Twente en Saxion.