TOP TSG gaat de straat op voor de Voedselbank

De maand september staat in het teken van de TOP TSG Ultimate Streetbattle. De singer-songwriters uit het coachingstraject TOP TSG, een samenwerking tussen het Twents Songschrijvers Gilde en Poppodium Atak spelen een maand lang op verschillende plaatsen in Enschede met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. De grote finale vindt plaats tijdens het UITFestival op zaterdag 25 september.

Muziek in haar meest pure vorm: Zang en gitaar, volledig onversterkt. Drie teams, met drie teamcaptains. Dat is de formule waarmee het Twents Songschrijvers Gilde en Poppodium Atak aandacht willen vragen voor de Voedselbank. De teams zijn verdeeld in de verschillende TOP TSG jaargangen. Uit de eerste groep van 2014 zijn Anouk Leanne en Pepijn van der Vaart afgevaardigd, Sasja en Jason Fredrick vertegenwoordigen de groep uit 2015 en uit de huidige groep gaan Lisa Nora en Evan Dain hun vingers kapot spelen en hun stemmen schor zingen om zoveel mogelijk geld op te halen. Naast de teams zijn er vanuit het Twents Songschrijvers Gilde ook teamcaptains, dit zijn Arthur Adam, René Elenbaas en Dann Thomas. Tijdens de optredens zijn de teams te herkennen aan hun eigen kleur shirt, gesponsord door Workwear24. Op 25 september, tijdens het UITFestival, wordt bekend gemaakt hoeveel geld er daadwerkelijk is opgehaald. De cheque uitgereikt aan de Voedselbank door Rinze van der Wal, directeur van Poppodium Atak.
TOP TSG is een coachingstraject voor singer-songwriters uit Twente. In maart 2014 werd dit project voor het eerst gestart. In een aantal weken worden de artiesten gecoacht op muzikaal vlak en werden zij getraind om zich staande te houden in de muziekwereld. Het TSG werd hierin betrokken om muzikale coaching en netwerkuitbreiding te kunnen geven. Uiteindelijk is ook het doel om heel veel op te treden, op zoveel mogelijk verschillende plekken.
De Voedselbank is een organisatie van vrijwilligers die kwalitatief goede voedselproducten inzamelt en daarvan voedselpakketten samenstelt. Deze pakketten geven zij wekelijks aan mensen in Enschede en Haaksbergen die een dergelijk noodpakket nodig hebben voor kortere of langere tijd. Zij krijgen het voedsel gratis en zijn ook wat de financiën betreft geheel afhankelijk van giften van bedrijven, particulieren, kerken, serviceclubs, scholen en andere maatschappelijke organisaties.
Alle nieuwtjes over de battle zijn te volgen via www.facebook.com/TOPTSG