Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Problemen met uw automatische versnellingsbak?

Vakgarage Herman Bösing aan de Lenteweg 46 in Enschede heeft de oplossing in huis. Namelijk een 'Powerflush' machine, voor het spoelen van de automatische versnellingsbak. Het regelmatig spoelen van de automatische versnellingsbak zorgt voor een langere levensduur en verhelpt een aantal standaard klachten simpel.

Steeds meer auto's worden tegenwoordig afgeleverd met een automatische versnellingsbak. Waar in het verleden deze versnellingsbakken volledig mechanisch waren, bestaan ze nu uit een Hightech samenspel van mechaniek en geavanceerde elektronica. Gecombineerd met de steeds hoger wordende vermogens en vooral het toegenomen koppel leert de praktijk dat er extreem hoge eisen worden gesteld aan de olie in deze versnellingsbakken. Vakgarage Herman Bösing biedt de mogelijkheid om versnellingsbakken te spoelen middels een 'Powerflush'. Slecht schakelen, haperen, slippen of bonken zijn hiermee op te lossen en te voorkomen. Met de 'Powerflush' wordt de automatische versnellingsbak gereinigd, gespoeld en direct alle olie ververst in een enkele service handeling. Of u nu daadwerkelijk al problemen ervaart of in het geval van een onderhoudsservice, de behaalde resultaten zijn ongeëvenaard. In combinatie met het "Powerflushen" wordt ook de transmissiecomputer gewist van alle foutmeldingen (indien aanwezig) en worden alle parameters op de af-fabriekwaarde gezet. Aansluitend wordt de nieuwste versie van de besturingssoftware geladen. De 'Powerflush' onderscheidt zich van andere methodes door het feit dat in de transmissie onder hoge druk inwendig in alle delen gereinigd wordt. Zo wordt dus niet alleen de versnellingsbak maar ook de koppelomvormer, kleppenhuis en oliekoeler gereinigd. Herman Bösing raadt alle bezitters van een automaat aan, op gezette tijden onderhoud te laten plegen. 'Niet alleen merkt u na de behandeling meteen het verschil, maar het komt ook de levensduur van de versnellingsbak ten goede', zegt hij. Zo is het aan te raden om een Mercedes-automaat en een VW met een DSG-bak na 60.000 km te laten 'Powerflushen'.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vakgarage Herman Bösing aan de Lenteweg 46 in Enschede, tel: 053 – 461 16 16.